Blog

Meer woningen te koop!

De gekte op de Nederlandse woningmarkt begint iets af te nemen. “In sommige regio’s en met name Amsterdam zien we dat het plafond van voortdurende prijsstijgingen langzaam bereikt wordt”, zegt NVM-voorzitter Ger Jaarsma. De NVM merkt dat de daling van het aantal transacties wat afvlakt, het aanbod sinds lange tijd weer iets stijgt en dat de prijsstijgingen niet meer zo groot zijn.

ABN AMRO verwacht dat huizenprijzen tot 2012 blijven stijgen.

Economen van ABN AMRO verwachten dat de huizenprijzen tot 2021 blijven stijgen. Voor dit jaar verwacht het Economisch Bureau van de bank een prijsstijging van 6 procent. Voor 2020 wordt een prijsstijging van 4 procent verwacht.

Beste wensen voor 2019!

Wij wensen iedereen een gezond en gelukkig 2019!

Woningen worden steeds vaker boven vraagprijs verkocht

De verkoopprijzen van woningen liggen steeds vaker boven de vraagprijzen, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voornamelijk in grote steden worden vaak bedragen boven de vraagprijs betaald.

NHG-grens voor hypotheken stijgt vanwege hogere huizenprijzen

De kostengrens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat met ingang van volgend jaar weer omhoog. Daardoor komen er meer hypotheken voor de garantie in aanmerking, heeft het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) laten weten.

Huizenprijzen stijgen in juli met 9 procent

Bestaande koopwoningen zijn in juli 9 procent in prijs gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2017. Dit is een iets grotere stijging dan in voorgaande maanden. Nog nooit zijn bestaande koopwoningen zo duur geweest.

Ontbindende voorwaarden bij veel huizenkopers nog onbekend gebied

Huizenkopers zien in een gespannen woningmarkt niet vaker van voorbehoud van financiering en bouwkundige keuring af dan wanneer de markt ontspannen is. Wel zijn ze in het algemeen gebrekkig op de hoogte van de afspraken die zij in het koopcontract maken.

IMF ziet huizenprijzen wereldwijd flink stijgenĀ 

Niet alleen de huizenprijzen in Nederland zitten flink in de lift, ook in andere landen stijgen de prijzen. Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zijn woningmarkten internationaal steeds meer met elkaar vervlochten. Daardoor is de woningmarkt wereldwijd ook kwetsbaarder.