Blog

Vertrouwen in woningmarkt blijft groot in juli 

Het vertrouwen op de woningmarkt bleef in juli onveranderd hoog. De indicator van Vereniging Eigen Huis (VEH) die het vertrouwen meet, bleef in juli voor de derde maand op rij onveranderd op een hoog niveau van 113 punten.

Dat maakt de VE bekend op basis van haar Eigen Huis Marktindicator.

Ruim een vijfde meer woningen verkocht in juni

Het aantal verkochte woningen in Nederland is in juni met meer dan 21,4 procent gestegen vergeleken met een jaar eerder. In totaal wisselden vorige maand 21.686 huizen van eigenaar.
Dat blijkt uit gepubliceerde cijfers van het Kadaster. In mei zijn nog 17.862 verkopen geregistreerd.

'Aantal huizenkopers onder de 25 jaar stijgt fors' 

Het aandeel van jongeren tot 25 jaar onder huizenkopers is in het tweede kwartaal met 85 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Jonge starters op de woningmarkt krijgen volgens hypotheekadviesbureau De Hypotheker vaker financiële steun van hun ouders en brengen ook vaker zelf spaargeld in.

Verkopers koophuis hebben meer vertrouwen in woningmarkt

Het vertrouwen van verkopers in de woningmarkt is dit jaar flink gegroeid. De index die het vertrouwen weergeeft, steeg in het tweede kwartaal naar een stand van 67. Eind 2016 stond de index nog op 54.

Opnieuw minder huishoudens met achterstand op hypotheek 

Steeds minder huishoudens hebben een betalingsachterstand op een lopende hypotheek. Bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) stonden in Nederland begin april nog 98.000 mensen met een betalingsachterstand geregistreerd, 12 procent minder dan een jaar eerder.

Meeste starters moeten koop woning uitstellen bij lagere maximale hypotheek 

Ruim zeven op de tien mensen die voor het eerst een huis willen kopen, moeten dit uitstellen als zij maar maximaal 90 procent van de waarde van het huis kunnen lenen.

Je woning verkopen in Helmond of Eindhoven... Zelf doen of met een makelaar?

Bij de verkoop van een woning komen veel zaken kijken.
Je kunt dit allemaal zelf uitzoeken en oppakken. Krijg je echter liever advies van iemand die kennis en ervaring heeft op de woningmarkt en die je deze zorgen uit handen neemt?

Maximale hypotheek volgend jaar omlaag.

Het maximale bedrag dat mensen kunnen lenen voor de aankoop van een huis, valt voor een grote groep mensen volgend jaar toch lager uit.